Kao ovlašeteni turistički vodič i voditelj nordijskog hodanja  organiziram nordijske izlete na najljepša mjesta u lijepoj našoj, na mjesta u kojima sam trasirala staze. Za ponudu se javite na 098 463117 ili na info@nordijskohodanje.hr. Kroz neko vrijeme umjesto staza na ovoj stranici biti će ponuda najljepših nordijskih izleta.

Oko 900 km staza za nordijsko hodanje trasirala sam kroz razne projekte od 2012. do danas. U suradnji s HGSS-om i Turističkom zajednicom Karlovačke županije, Turističkim zajednicama  gradova Karlovca, Slunja, Ozlja, općinama Kanfanar, Krašić, Kamanje i Žakanje, Ribnik, Rakovica postavljamo temelje za razvoj pješačkog i zdravstvenog turizma. Na nekim destinacijama projekti su pri kraju, postavljena je signalizacija i tiskane brošure-vodiči i karte, educirani voditelji dok su neki na dobrom putu ka finalizaciji.

Što znači uspostavljanje staza za nordijsko hodanje?

Ako želite turistima pokazati ljepote i atrakcije destinacije koju predstavljate, angažirajte nas i mi ćemo s obzirom na postojeće putove,  prirodne, povijesne i  kulturne znamenitosti osmisliti mrežu tematskinh staza kojima će turisti moći sigurno i ugodno razgledavati atraktivne lokacije, uživati u prirodnim ljepotama i pritom aktivno i zdravo provoditi svoj odmor. Uz bogatu ponudu hodačkih staza turisti će imati razlog da ostanu koji dan duže na destinaciji i da vas posjete u pred i post sezoni. Uz precizne i lako čitljive karte i vodiče, GPS uređaj u koji ćete učitati gpx trag staze, moći ćete uživati u ljepoti netaknute prirode i brojnim kulturnim atrakcijama. Ako pak želite vodiča na tim stazama, ne brinite, educirali smo vodiče koji uz poznavanje staza mogu prezentirati i naučiti vas zdravstveno učinkovitoj tehnici nordijskog hodanja. Uživanje, avantura i odmor iskustva su koja ćete ponijeti kući, a tehnika nordijskog hodanja koju ste naučili biti će vještina u kojoj ćete doživotno moći uživati i održavati zdravlje i pokretljivost.

Iskustva

Marina Borak, fizioterapeut
Marina Borak, fizioterapeut
Kad sam ih prvi put uzela u ruke bilo je kao da se samo prisjećam, kao da je to odavno živjelo u meni. Štapovi su sjeli u ruke, a hodanje u srce. U njemu je naravno ostalo dovoljno mjesta i za dvije omiljene lokacije; maksimirska šuma i rana jutra na vodičkoj plazi. Očito da jutra nisu bila dovoljno rana jer sam osvojila pažnju jednog starijeg gospodina, također ranojutarnje ptice. Jednom mi je prišao na kupanju i oduševljeno vikao; bravo, bravo gospođo pa vi pričate hrvatski! ??? Mislio je da sam iz neke daleke, sjeverne europske zemlje jer nije očekivao da se žene u lijepoj našoj bave nordijskim hodanjem. Da ne bi za sobom ostavljali gomile začuđenih, učinimo Zonu srca jos većom, pokrenimo i druge oko nas. Odusevljeno preporucujem svojim pacijentima nordijsko hodanje :) Nadam se da ce mi se u svemiru sve posloziti i da cu uskoro zavrsiti sa veselom ekipom na izletu.
Jasminka Pešut
Jasminka Pešut
Susret s nordijskim hodanjem kroz usmjeravanje stručnjaka iz Zone srca je pozitivno je i nadahnjujuće iskustvo. Osjećaj sigurnosti i samopouzdanja koje sam dobila u primjeni tehnike rezultat je seminara koje je provela prof. Zoković. Bilo da se prakticira u grupi ili individualno, na ovaj način nordijsko hodanje postaje savršen trenining koji pokreće sve naše mišiće. Osvojilo me odvijanjem na otvorenom te zauzima prednost pred teretanom, trčanjem ili nekom drugom aktivnosti. Pohađanje seminara i nabavka pravih kvalitetnih štapova za hodanje višestruko je dobro uložen novac za svoju dobrobit. Kod nas nedovoljno poznata aktivnost, među stranicima i te kako raširena u što se možemo uvjeriti kada vidimo grupe mladih ljudi, stranaca koji u jutarnjim satima treniraju nordijsko hodanje uz plažu na Cresu. Toplo preporučujem svima koji ne vole zatvorene prostori i koji misle da "nisu talentirani" za sportske aktivnosti.

LinkedIn

Instagram