Kao ovlašeteni turistički vodič i voditelj nordijskog hodanja  organiziram nordijske izlete na najljepša mjesta u lijepoj našoj, na mjesta u kojima sam trasirala staze. Za ponudu se javite na 098 463117 ili na info@nordijskohodanje.hr. Kroz neko vrijeme umjesto staza na ovoj stranici biti će ponuda najljepših nordijskih izleta.

Oko 900 km staza za nordijsko hodanje trasirala sam kroz razne projekte od 2012. do danas. U suradnji s HGSS-om i Turističkom zajednicom Karlovačke županije, Turističkim zajednicama  gradova Karlovca, Slunja, Ozlja, općinama Kanfanar, Krašić, Kamanje i Žakanje, Ribnik, Rakovica postavljamo temelje za razvoj pješačkog i zdravstvenog turizma. Na nekim destinacijama projekti su pri kraju, postavljena je signalizacija i tiskane brošure-vodiči i karte, educirani voditelji dok su neki na dobrom putu ka finalizaciji.

Što znači uspostavljanje staza za nordijsko hodanje?

Ako želite turistima pokazati ljepote i atrakcije destinacije koju predstavljate, angažirajte nas i mi ćemo s obzirom na postojeće putove,  prirodne, povijesne i  kulturne znamenitosti osmisliti mrežu tematskinh staza kojima će turisti moći sigurno i ugodno razgledavati atraktivne lokacije, uživati u prirodnim ljepotama i pritom aktivno i zdravo provoditi svoj odmor. Uz bogatu ponudu hodačkih staza turisti će imati razlog da ostanu koji dan duže na destinaciji i da vas posjete u pred i post sezoni. Uz precizne i lako čitljive karte i vodiče, GPS uređaj u koji ćete učitati gpx trag staze, moći ćete uživati u ljepoti netaknute prirode i brojnim kulturnim atrakcijama. Ako pak želite vodiča na tim stazama, ne brinite, educirali smo vodiče koji uz poznavanje staza mogu prezentirati i naučiti vas zdravstveno učinkovitoj tehnici nordijskog hodanja. Uživanje, avantura i odmor iskustva su koja ćete ponijeti kući, a tehnika nordijskog hodanja koju ste naučili biti će vještina u kojoj ćete doživotno moći uživati i održavati zdravlje i pokretljivost.

Iskustva

Sandro Jurman, načelnik Općine Kanfanar
Sandro Jurman, načelnik Općine Kanfanar
Izrazito nam je zadovoljstvo što ovim putem možemo pohvaliti rad udruge „Zona Srca – klub nordijskog hodanja“ i njezine voditeljice prof. kineziologije Silvije Zoković s kojom je Turistička zajednica Općine Kanfanar surađivala na projektu trasiranja staza za nordijsko hodanje. Velikim dijelom upravo zahvaljujući angažmanu, entuzijazmu, stručnosti i profesionalnosti voditeljice ovog kluba uspjeli smo na našem području trasirati ukupno 117,4 kilometara, odnosno 17 staza za nordijsko hodanje. Stazama su se povezale najznačajnije lokacije kulturne, povijesne i prirodne baštine naše općine čime je svim budućim korisnicima staza omogućen i dodatni sadržaj uz staze, odnosno potpuniji kulturno-turistički doživljaj. Vjerujemo da ćemo stazama potaknuti naše stanovništvo, ali i posjetitelje Općine Kanfanar, na još aktivniji i zdraviji život te se nadamo da će udruga „Zona Srca – klub nordijskog hodanja“ i nadalje promovirati ovaj sve popularniji oblik rekreacije. Svima koji razmišljaju o nordijskom hodanju – bilo trasiranju staza ili tečaju nordijskog hodanja – iskreno preporučujemo suradnju s udrugom „Zona srca – klub nordijskog hodanja“ i voditeljicom prof. Silvijom Zoković.
Marina Borak, fizioterapeut
Marina Borak, fizioterapeut
Kad sam ih prvi put uzela u ruke bilo je kao da se samo prisjećam, kao da je to odavno živjelo u meni. Štapovi su sjeli u ruke, a hodanje u srce. U njemu je naravno ostalo dovoljno mjesta i za dvije omiljene lokacije; maksimirska šuma i rana jutra na vodičkoj plazi. Očito da jutra nisu bila dovoljno rana jer sam osvojila pažnju jednog starijeg gospodina, također ranojutarnje ptice. Jednom mi je prišao na kupanju i oduševljeno vikao; bravo, bravo gospođo pa vi pričate hrvatski! ??? Mislio je da sam iz neke daleke, sjeverne europske zemlje jer nije očekivao da se žene u lijepoj našoj bave nordijskim hodanjem. Da ne bi za sobom ostavljali gomile začuđenih, učinimo Zonu srca jos većom, pokrenimo i druge oko nas. Odusevljeno preporucujem svojim pacijentima nordijsko hodanje :) Nadam se da ce mi se u svemiru sve posloziti i da cu uskoro zavrsiti sa veselom ekipom na izletu.

LinkedIn

Instagram