Kao ovlašeteni turistički vodič i voditelj nordijskog hodanja  organiziram nordijske izlete na najljepša mjesta u lijepoj našoj, na mjesta u kojima sam trasirala staze. Za ponudu se javite na 098 463117 ili na info@nordijskohodanje.hr. Kroz neko vrijeme umjesto staza na ovoj stranici biti će ponuda najljepših nordijskih izleta.

Oko 900 km staza za nordijsko hodanje trasirala sam kroz razne projekte od 2012. do danas. U suradnji s HGSS-om i Turističkom zajednicom Karlovačke županije, Turističkim zajednicama  gradova Karlovca, Slunja, Ozlja, općinama Kanfanar, Krašić, Kamanje i Žakanje, Ribnik, Rakovica postavljamo temelje za razvoj pješačkog i zdravstvenog turizma. Na nekim destinacijama projekti su pri kraju, postavljena je signalizacija i tiskane brošure-vodiči i karte, educirani voditelji dok su neki na dobrom putu ka finalizaciji.

Što znači uspostavljanje staza za nordijsko hodanje?

Ako želite turistima pokazati ljepote i atrakcije destinacije koju predstavljate, angažirajte nas i mi ćemo s obzirom na postojeće putove,  prirodne, povijesne i  kulturne znamenitosti osmisliti mrežu tematskinh staza kojima će turisti moći sigurno i ugodno razgledavati atraktivne lokacije, uživati u prirodnim ljepotama i pritom aktivno i zdravo provoditi svoj odmor. Uz bogatu ponudu hodačkih staza turisti će imati razlog da ostanu koji dan duže na destinaciji i da vas posjete u pred i post sezoni. Uz precizne i lako čitljive karte i vodiče, GPS uređaj u koji ćete učitati gpx trag staze, moći ćete uživati u ljepoti netaknute prirode i brojnim kulturnim atrakcijama. Ako pak želite vodiča na tim stazama, ne brinite, educirali smo vodiče koji uz poznavanje staza mogu prezentirati i naučiti vas zdravstveno učinkovitoj tehnici nordijskog hodanja. Uživanje, avantura i odmor iskustva su koja ćete ponijeti kući, a tehnika nordijskog hodanja koju ste naučili biti će vještina u kojoj ćete doživotno moći uživati i održavati zdravlje i pokretljivost.

Iskustva

Dina Begić direktorica TZKZ
Dina Begić direktorica TZKZ
Vrlo uspješnu suradnju do sada smo ostvarili s gospođom Silvijom Zoković na uspostavi staza za nordijsko hodanje na području Karlovačke županije, obzirom da je fokus novih turističkih proizvoda i ponude na kojoj radi naš ured na svim oblicima aktivnog odmora, a što je u skladu sa usvojenim strateškim smjernicama razvoja nacionalne i lokalne razine. Kroz dosadašnju suradnju uspješno je trasirano oko 400 kilometara staza za nordijsko hodanje na području grada Karlovca, Duge Rese, Slunja, , Rakovice, Ozlja i okolnih općina.Namjera nam je cijelu Županiju umrežiti stazama za nordijsko hodanje i pješačenje." , jer one su idealan način da povežu svu onu postojeću turističku ponudu, bilo da se radi o ugostiteljskoj ponudi, nekom OPGu ( obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu) koje nudi lokalne proizvode, vidikovcu, prirodnoj, kulturnoj ili etno- baštini.
Marina Borak, fizioterapeut
Marina Borak, fizioterapeut
Kad sam ih prvi put uzela u ruke bilo je kao da se samo prisjećam, kao da je to odavno živjelo u meni. Štapovi su sjeli u ruke, a hodanje u srce. U njemu je naravno ostalo dovoljno mjesta i za dvije omiljene lokacije; maksimirska šuma i rana jutra na vodičkoj plazi. Očito da jutra nisu bila dovoljno rana jer sam osvojila pažnju jednog starijeg gospodina, također ranojutarnje ptice. Jednom mi je prišao na kupanju i oduševljeno vikao; bravo, bravo gospođo pa vi pričate hrvatski! ??? Mislio je da sam iz neke daleke, sjeverne europske zemlje jer nije očekivao da se žene u lijepoj našoj bave nordijskim hodanjem. Da ne bi za sobom ostavljali gomile začuđenih, učinimo Zonu srca jos većom, pokrenimo i druge oko nas. Odusevljeno preporucujem svojim pacijentima nordijsko hodanje :) Nadam se da ce mi se u svemiru sve posloziti i da cu uskoro zavrsiti sa veselom ekipom na izletu.

LinkedIn

Instagram