Naš team

Silvija Zoković
Silvija Zoković
prof. tjelesne i zdravstvene kulture
Sklonost ka aktivnom načinu života i boravku u prirodi bila je osnova za osobnu i profesionalnu posvećenost širenju ideje i pokreta nordijskog hodanja. Od 2004. godine kao promotor i edukator podučava tehnici nordijskog hodanja tisuće ljudi, u pojedinačnim i grupnim tečajevima, diljem Hrvatske. Sudjelovala je na brojnim javno-zdravstvenim akcijama, team-building eventima, danima aktivnog odmora za više tvrtki. Pisala, govorila i demonstrirala u javnosti nordijsko hodanje, uključujući TV, radio, javna predavanja i članke u tisku, te o nužnosti i vrijednostima kako hodanja tako i općenito aktivnog načina života. 2009. godine osnovala Zona Srca - klub nordijskog hodanja. Iskustvo turističkog informatora HTZ-a i dobro poznavanje prirodne, kulturne i povijesne baštine navelo ju je na povezivanje nordijskog hodanja i turizma kroz uspostavu staza i promociju različitih destinacija. Osposobljavnjem za Voditelja u izradi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova i Voditelja zadravstvenog turizma osmislila više projekata kroz koje se povezuje aktivan način života kroz nordijsko hodanje sa turističkim gospodarstvom
Ivica Bobi Orešković
Ivica Bobi Orešković
prof. kineziologije
Angažirani promotor aktivnog načina života kao preduvjeta kvalitetnog života pojedinca. Posljednjih nešto manje od dvadeset godina nakon povratka iz Njemačke, u Hrvatskoj marljivo radi na promociji Nordic Walking-a. No, ne samo da promovira već i »živi« nordijsko hodanje. Profesionalni je učitelj tenisa i skijanja i začetnik programa aktivnih odmora za Riva Tours iz Munchena: biciklijade na Kvarneru i drugim mjestima u Hrvatskoj… Također je u suradnji sa Turističkom zajednicom Primorsko-goranske županije promovirao aktivne odmore na sajmovima njemačkog govornog područja. Neumorno radi na tome da svoje opredjeljenje za aktivan način života prenese na druge.

Iskustva

Sandro Jurman, načelnik Općine Kanfanar
Sandro Jurman, načelnik Općine Kanfanar
Izrazito nam je zadovoljstvo što ovim putem možemo pohvaliti rad udruge „Zona Srca – klub nordijskog hodanja“ i njezine voditeljice prof. kineziologije Silvije Zoković s kojom je Turistička zajednica Općine Kanfanar surađivala na projektu trasiranja staza za nordijsko hodanje. Velikim dijelom upravo zahvaljujući angažmanu, entuzijazmu, stručnosti i profesionalnosti voditeljice ovog kluba uspjeli smo na našem području trasirati ukupno 117,4 kilometara, odnosno 17 staza za nordijsko hodanje. Stazama su se povezale najznačajnije lokacije kulturne, povijesne i prirodne baštine naše općine čime je svim budućim korisnicima staza omogućen i dodatni sadržaj uz staze, odnosno potpuniji kulturno-turistički doživljaj. Vjerujemo da ćemo stazama potaknuti naše stanovništvo, ali i posjetitelje Općine Kanfanar, na još aktivniji i zdraviji život te se nadamo da će udruga „Zona Srca – klub nordijskog hodanja“ i nadalje promovirati ovaj sve popularniji oblik rekreacije. Svima koji razmišljaju o nordijskom hodanju – bilo trasiranju staza ili tečaju nordijskog hodanja – iskreno preporučujemo suradnju s udrugom „Zona srca – klub nordijskog hodanja“ i voditeljicom prof. Silvijom Zoković.
Marina Borak, fizioterapeut
Marina Borak, fizioterapeut
Kad sam ih prvi put uzela u ruke bilo je kao da se samo prisjećam, kao da je to odavno živjelo u meni. Štapovi su sjeli u ruke, a hodanje u srce. U njemu je naravno ostalo dovoljno mjesta i za dvije omiljene lokacije; maksimirska šuma i rana jutra na vodičkoj plazi. Očito da jutra nisu bila dovoljno rana jer sam osvojila pažnju jednog starijeg gospodina, također ranojutarnje ptice. Jednom mi je prišao na kupanju i oduševljeno vikao; bravo, bravo gospođo pa vi pričate hrvatski! ??? Mislio je da sam iz neke daleke, sjeverne europske zemlje jer nije očekivao da se žene u lijepoj našoj bave nordijskim hodanjem. Da ne bi za sobom ostavljali gomile začuđenih, učinimo Zonu srca jos većom, pokrenimo i druge oko nas. Odusevljeno preporucujem svojim pacijentima nordijsko hodanje :) Nadam se da ce mi se u svemiru sve posloziti i da cu uskoro zavrsiti sa veselom ekipom na izletu.
Dina Begić direktorica TZKZ
Dina Begić direktorica TZKZ
Vrlo uspješnu suradnju do sada smo ostvarili s gospođom Silvijom Zoković na uspostavi staza za nordijsko hodanje na području Karlovačke županije, obzirom da je fokus novih turističkih proizvoda i ponude na kojoj radi naš ured na svim oblicima aktivnog odmora, a što je u skladu sa usvojenim strateškim smjernicama razvoja nacionalne i lokalne razine. Kroz dosadašnju suradnju uspješno je trasirano oko 400 kilometara staza za nordijsko hodanje na području grada Karlovca, Duge Rese, Slunja, , Rakovice, Ozlja i okolnih općina.Namjera nam je cijelu Županiju umrežiti stazama za nordijsko hodanje i pješačenje." , jer one su idealan način da povežu svu onu postojeću turističku ponudu, bilo da se radi o ugostiteljskoj ponudi, nekom OPGu ( obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu) koje nudi lokalne proizvode, vidikovcu, prirodnoj, kulturnoj ili etno- baštini.
Jasminka Pešut
Jasminka Pešut
Susret s nordijskim hodanjem kroz usmjeravanje stručnjaka iz Zone srca je pozitivno je i nadahnjujuće iskustvo. Osjećaj sigurnosti i samopouzdanja koje sam dobila u primjeni tehnike rezultat je seminara koje je provela prof. Zoković. Bilo da se prakticira u grupi ili individualno, na ovaj način nordijsko hodanje postaje savršen trenining koji pokreće sve naše mišiće. Osvojilo me odvijanjem na otvorenom te zauzima prednost pred teretanom, trčanjem ili nekom drugom aktivnosti. Pohađanje seminara i nabavka pravih kvalitetnih štapova za hodanje višestruko je dobro uložen novac za svoju dobrobit. Kod nas nedovoljno poznata aktivnost, među stranicima i te kako raširena u što se možemo uvjeriti kada vidimo grupe mladih ljudi, stranaca koji u jutarnjim satima treniraju nordijsko hodanje uz plažu na Cresu. Toplo preporučujem svima koji ne vole zatvorene prostori i koji misle da "nisu talentirani" za sportske aktivnosti.

LinkedIn

Instagram